Een nieuwe industrial computer aanschaffen? Hier moet deze aan voldoen

Wanneer je als bedrijfsleider een aantal werknemers op kantoor hebt werken en deze personeelsleden hoeven hier niet extreem zware of complexe programma’s voor te draaien, dan kun je deze mensen gerust van computers voorzien die je in principe als standaard zou kunnen typeren. Er zijn echter ook omstandigheden waarbij dit absoluut niet kan. Wanneer je bijvoorbeeld een gecentraliseerde computer nodig hebt in een fabriekshal, dan zullen er veel strengere eisen aan het apparaat moeten worden gesteld. In feite is een industrial computer dan al snel wat je nodig hebt. Lees hieronder in welke aspecten zo’n industrial computer zich moet onderscheiden ten opzichte van reguliere computers.

Water- en stofdicht

Ten eerste moet een industrial computer natuurlijk beschermd worden tegen water en vooral vuil en stof. Deze mogen simpelweg niet in de behuizing komen. Daarom zijn industriële computers meestal van een enorm stevige en ondoordringbare behuizing voorzien. Ook de kabels krijgen vaak extra bescherming.

industrial computer

Lange levensduur

Een industrial computer is doorgaans een forse investering. Zo’n investering moet het geld uiteraard wel waard zijn. Als gevolg daarvan zorgen aanbieders er dikwijls voor dat deze computers een zo lang mogelijke levensduur kunnen hebben. Tien jaar is hierbij zeker geen uitzondering; zelfs langer is mogelijk.

Afmetingen

Industrial pc’s kunnen daarnaast in principe in alle mogelijke afmetingen en gedaanten worden geproduceerd. Dit geldt zowel voor de software als voor de hardware. Een meegaande aanbieder van deze computers weet er hoe dan ook altijd voor te zorgen dat een industrial computer qua formaat past bij de wensen die de klant heeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *